PodowellPaolistretchjalkineet 0009577 4df37c8cf671225eb3a056baaff2473d 7

Näin valitset kengät vanhukselle

Ikääntyneiden tulee käyttää sekä sisätiloissa että ulkona seniorikenkiä. Kenkien käyttäminen edistää kävelyn vakautta ja ehkäisee kaatumisia. Tämän lisäksi kengät suojaavat jalkaterää ja antavat paremman pidon alustaan kuin paljasjaloin tai sukkasilla kävely. Näin valitset oikeanlaiset tarrakengät vanhuksille, kengät turvonneille jaloille, leikkausten jälkitiloihin ja seniorikengät ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Tasapainoon vaikuttavat tekijät

Kun valitset sisäkengät vanhukselle, koron tulisi olla matala. Korkeat korot heikentävät tasapainon ylläpitoa, pystyasentoa ja kävelyä lisäten kaatumisriskiä. Jämäkkä kantakappi tukee kantaluun asentoa optimaaliseen asentoon, lisäten vakautta kävelyssä. Paras vaihtoehto on ohut, jämäkkä pohja, joka mahdollistaa jalkaterän optimaalisen toiminnan. Sisäkengiksi voi terveellä ikääntyneellä kokeilla kevytjalkineita, joissa on pitävä ohut pohja. Ohuen pohjan ansiosta jalkapohjan ihotunto aktivoituu ja tasapainon ylläpito on varmempaa kuin paksupohjaisilla kengillä. Pitävä pohja antaa pitoa askeleelle kävelyn ponnistusvaiheessa paremmin kuin sukka.

Pohjan materiaali

Oikeanlaiset talvikengät vanhukselle vähentävät kaatumisriskiä. Käveltäessä jäällä tai liukkailla kävelyteillä liukuesteet tai nastakengät ovat mainio valinta. Kuvioitu pohja ja viistottu kantaosa antavat riittävän pidon käveltäessä kuivilla alustoilla. Pitävä kengän ulkopohja ja tarvittaessa viistottu kantaosa ehkäisevät liukastumisia märillä ja liukkailla alustoilla. Saatavilla on myös irtonastat kenkiin, jotka on helppo asentaa omiin kenkiin, poistaa, sekä uudelleenkäyttää.

Lisätietoja: Parhaat työjalkineet hoitoalalle ja seisomatyöhön

Helppo puettavuus

Tarrakengät on paras valinta kun tavoitteena on helppo puettavuus. Kun jalkineessa on monipuoliset säätömahdollisuudet, voi jalkineen pukea helposti myös turvonneille jaloille tai muutoin vaikeiden jalkojen vaatimusten mukaan. Esimerkiksi Podowell Altitude seniorijalkineet saa kokonaan auki ja on tällöin helppo pukea vanhukselle.

Leveälestinen jalkine

Jalkineen valinnassa tulee ottaa huomioon myös jalan vaatimukset, mikäli on tarve esimerkiksi erityisen leveälestiselle jalkineelle. Vaivasenluut, vasaravarpaat ja leikkausten jälkitilat johtavat joskus siihen, että tarvitaan erikoistilavia kenkiä.

Näitä kenkiä suositellaan vanhuksille

Valikoimastamme löydät Podowellin huippulaatuiset helposti puettavat kengät vanhuksille, sekä jalkineet sisä- ja ulkokäyttöön laitosjalkineiksi tai vaikean jalan ominaisuuksia varten. Fysioterapeuttimme auttaa oikean jalkineen valinnassa tarvittaessa!

Lue lisää:5 vinkkiä työjalkineiden valintaan

Vanhuksille
Diabeetikoille
119,00 
34,90 
Translate »
×