Joya Komodo- Terveysjalkine

Näin valitset työkengät hoitoalalle

Hyvät työkengät ennaltaehkäisee ongelmia

Näillä ohjeilla valitset parhaat työkengät hoitoalalle. Ergonomiset työkengät ovat osa työhyvinvointia, ne auttavat työssä jaksamista vähentämällä selän ja alaraajojen kuormitusta. Hoitotyötä tekevillä näkee paljon crocs-tyyppisiä kenkiä. Nämä alun perin veneilyyn kehitetyt kengät ovat erittäin leveälestiset, minkä seurauksena jalkaterä liikkuu kengässä sekä pituus- että leveyssuunnassa. Usein valitaan vahingossa työhön sopimaton jalkine. Tämä voi aiheuttaa helposti jalkaterän asentomuutoksia, kuten vaivaisenluun.

Näin löydät sopivat työkengät hoitoalalle

Terveiden jalkojen kannalta on tärkeää hankkia jalkineet joissa on riittävästi tilaa, jotta varpaisiin ja jalkaterän etuosaan ei kohdistu liikaa painetta. Jopa 90% miesten ja naisten työkengistä ovat liian kapeita tai tiukkoja. Jalkineiden sisämittaan tarvitaan kenkien jalkaterän pituuden lisäksi 1-1½ cm käyntivaraa, jotta varpaat voivat toimia esteettömästi ja ponnistaa askelen eteenpäin.

Hyvässä työkengässä varpailla on tilaa liikkua. Puhutaan käyntivarasta eli pisimmän varpaan ja kengän kärjen välillä pitäisi olla sentin verran tyhjää tilaa.

Matalakorkoisten työjalkineiden käyttäminen tuottaa vähemmän kipua nilkan alueelle. Korkeakorkoisista jalkineista saattaa syntyä myös kroonisia jalkaterän vaivoja sekä ylävartalon ja selkärangan alueen särkyä ja väsymistä. Hyvän työjalkineen muotoilun tulisi olla luonteenomainen yksilön jalan toiminnoille.

Hyvät työkengät hoitoalalle ovat liukumattomat ja tarrakiinnitteiset. Pohjan materiaali vähentää huomattavasti liukastumisriskiä. Mitä pehmeämpi pohjamateriaali on sitä parempi pito-ominaisuus sillä on. Tarrat auttavat pitämään kantapään tukevasti paikallaa, sekä estää rakkojen syntymisen. Tarrakiinnitys tarjoaa myös hyvän säätövaran, koska jalkaterien rakenteessa on paljon yksilöllisiä eroja.

Päällysmateriaali tulisi valita työnkuvan mukaan. Nahkapäällinen on hyvä vaihtoehto, jos se sopii työnkuvaan. Nahka on hengittävä ja antaa ilman kiertää jalkineessa. Useimmiten hoitoalalle valitaan työsandaalit niiden hengittävyyden ansiosta. Esimerkiksi Joya työsandaaleissa on materiaalina synteettinen nahka ja hengittävä mikrokuitu, joka sopii täydellisesti hoitoalalle.

Työjalkineiden hoito

Jalkineita tulisi myös säännöllisesti puhdistaa ja tarkastaa. Puhdistaa tulisi välittömästi jos jalkineisiin läikkyy jotain, esimerkiksi veritahrat. Myös tulee puhdistaa välillä kulutuspinnan urien likaa ja rasvaa pois.

Pestävät työkengät helpottavat hoitoa. Helppohoitoisimmat työjalkineet hoitoalalle ovat paljasjalkakengät. Ne voidaan pestä tarpeen mukaan kylmällä vedellä, jonka lisäksi kevyt linkous ja ilmakuivaus.

Mikäli olet kiinnostunut erityisesti paljasjalkakengistä, suosittelemme suuntaamaan Fysiomyynnin verkkokauppaan. Heidän suuresta laatukenkien valikoimasta löytyy parhaat paljasjalkakengät hoitoalalle.

Suosittelemamme työjalkineet

Valikoimastamme löydät sandaalimalliset miesten ja naisten työkengät hoitoalalle. Tutustu mallistoon.

Terveydenhoito

Työjalkineet

Joya Komodo – musta

164,90 

Lähteet: 1 2

Translate »
×